tisdag 29 mars 2011

Dag 8: Episk tur till Formentor

Efter en vilodag för Greven och El Maccaronne var det åter dags att gränsla vår hingstar. Redan kvällen innan såddes fröet till denna dagens tur, nämligen att ta oss  tvärs över ön till fyren på Formentor. De tre musketörerna som antog utmaningen ses nedan på bild.

Dagen bjöd på fantastiskt väder och vi rullade ut via Platja de Palma 09:30. Det var fokuserat och Full Pull från start såklart. På vägen till norra kusten passerades bla Sineu, Randa och san Pobla för att sedan vika ner mot Alcudia. En snabb fika intogs utanför club Magic där Greven och El Maccaronne klubbade loss på 90-talet med Pedda P.

Vidare mot port de Polenca tornade sig bergen upp och vi fick en klättring upp mot en solig och varm bergvägg. Av med armvärmare o dy för att ge bonnabrännan den sista fina patinan.

Efter den smått magiska körningen ut till Formentor, på riktigt dålig väg sista milen, kom vi fram till denna utpost med med lodräta bergsidor 100-talet meter ner till vattnet.
Njutningen blev kort med proviantintag.... vi skulle ju hem också....
Battleship laddade ur tillbaks upp till toppen där vi samlades och rullade via Polenca-Campagne-Inca- och sen Sencell var det tänkt... Här blev det en liden detour på riktigt små smala om än grymt vackra vägar i väldigt dåligt skick. Jeeez, här fick Paris-Rååbää takterna fram!
Nu närmade det sig 20 mil på mätaren och mat och vatten tog slut. Nu var det survival mode bara och ta sig hem som gällde.
Efter 7,5 timmes rulltid med dryga 21 milen bakom oss har aldrig skylten till Platja de Palma varit mer välkommen!

Epic tur, all time high avslutades självklart med weizbeir hos Barbiesystrarna.
El Maccaronne tackar och bugar för sälkskapet

Detta avslutade Mallis 2011 för TP och nu när detta skrivs  på väg hem i planet kan man inte annat än att känna värmen från alla cykeldårar som gjorde resan till en sådan succé!

Over an out!
El Maccaronne









6 kommentarer:

  1. Mackan, mycket bra skrivet du satte ord på ett fantastiskt träningspass. Bilderna är grymma också, den med fighting facen på kommer att gå till historien. Tack Il Macharoon och alla andra för en grym vecka. //Greven

    DS @Pelikanen, svaret på din fråga är nej inga besök på *******´s ägde rum. Vi sparar det tills du hänger med DS

    SvaraRadera
  2. jag kan inte klicka upp bilderna :(

    SvaraRadera
  3. Jag är en av er...cykeldåre alltså, inget annat!!!Stort tack att vi präster fick nöjet att ställa av er under vårt sista pass haha, det uppskattades. Tyckte dock att ni kunde gått in lite djupare i er tävlingsberättelse om när IKP spände vaderna till Ljucmajor, det hade varit ett rent nöje att läsa!! En sak är säker, det va kul som gud sa!!eeehhh...häls Överstepräst Fader ????

    SvaraRadera
  4. Underbart att läsa ert bloggande från Öarnas Ö Pullers! Som era bonnanävar dansar över tangentbordet... : )

    SvaraRadera
  5. Såg ni att legenden Hank The MF Tank postade ett inlägg på vår blogg, det är stort!

    @Anonym Överste Präst; det var en fröjd att hojja med er också! Era 15 minutes of fame slutade tyvärr när vi kom upp till sista klostret, i Sverige finns inga berg och sådant har därför ingen prioritet hos Tractor Pullers. Slagskeppet är dock ett undantag för detta och han ställer upp mot prästerskapet i vilket backe som helst, när som helst. Sista passet som du nämner var kanon, framför allt urladdningen de sista 2 milen där vi ju snittade runt 60 blås. Hela vägen i medvinden fram till lägrets Grand Final som vanns av, ja just det, TRACTOR PULLERS!

    SvaraRadera
  6. Präster, Ni spände verkligen vaderna på Juckan så sant så sant...men jag tror Gud hade ett finger med i spelet... dock var det en himmelsk fröjd att se!
    Riktigt roligt att med er stifta bekantskap i detta så sekulerade samhälle. Vi behöver sådana som er med lite mer andlighet för att väga upp TPs med fötternai myllan.

    Halleluja och Gud ser ALLT!
    El Maccarone

    SvaraRadera