fredag 25 mars 2011

Dag 6: Klostertur med happy ending

Denna dag utgick en större grupp från Palma med siktet inställt på två kloster, till IK Prästens förtjusning, beläget på varsin topp. Efter en transportsträcka på ca 4 mil började klättringen upp till Sant Salvador på ca 500 möh.
Prästerskapet visade vass form och flög iväg upp som en frälsningsarme och TPs gnetade sig upp inte allt för långt efter. Väl uppe njöts av utsikt och kopplingen mellan cykelsporten och denna heeeeliga plats, halleluja! Roger "Målarn" poserade villigt framför världsmästartröjorna och blev som en självklar del av inventarierna.
Taggade för nästa topp och kloster, Randa, bar de av i en j** fart fram till vägen svängde av. TPs fick känslan av att IK Prästen ville sätta sig i respekt vilket uppskattades! Översteprästen Fader Adam visade framförallt fina kvalitéer.
Upp mot Randa piskade IKP på i vanlig ordning men där prospect Budda, aka Magnus, klättrade på ren Zenbensin, mkt lovande!
Blickade man ner i backen kom tre redigt stånkade TP-gubbar, ingen nämnd ingen glömd, uppför med en fika på toppen som morot. Här anslöt också TPs egen lilla gullegris (för att han så bra !) Slagskeppet efter att ha fångat upp en lite desorienterad Bomber.
Fikan intogs i sällskap med tyska cyklister som filade på formen med en kaffe och en röd Prince, hua!

Väl nere var det raka spåret hem på nyasfalterad väg och medvind i ca 2 mil. Tävlingsdimman låg tung i klungan och Fader Adam visade direkt med en attack att nu skulle det göras upp!
Slagskeppet kaka i och anslöt. Luckan hämtades in med påföljdande skolboksexempel  på kontraattack av El Maccaronne. Nu blev det oro i klungan och luckan växte. Med knappa km kvar kom klungan ikapp och Fader Adam kaka i åter igen men Limpan limmade ihop fältet. Nu var det FULL PULL, ALL IN, Bomber bomba, Limpan grina illa, El Maccaronne adrenalinstinn, Slagskeppet smygandes och Greven totalfokuserad.
I 70 knyck dundrar nu detta tåg mot mållinjen med Greven i pol position och spurten dras upp...han visar ännu en gång vilken gigant han är genom att ta hem segern till TP!

Vilket race!
Tack till IKPs härliga grabbar för god match och att ni står ut med oss!

El Maccaronne









1 kommentar: